Aannemer-Aerdenhout-logo-nieuw

Draagmuur verwijderen in aerdenhout

Er zijn een aantal goede redenen te bedenken waarom u een draagmuur kunt laten verwijderen in Aerdenhout. Misschien heeft u een nieuwe woning gekocht en wilt u de inrichting verbeteren. Het is ook mogelijk dat u bepaalde ruimtes wilt vergroten en meer openheid wilt creëren binnen. Draagmuren zijn lastig te verwijderen, omdat ze een belangrijk onderdeel uitmaken van de constructie van uw woning. Zonder deze muur zou deze letterlijk instorten of in dreigen te storten. Het is dus geen muur die u zomaar even zelf verwijdert met een sloophamer. Daar heeft u specialisten voor nodig.

Bij het verwijderen van een draagmuur mogen geen fouten worden gemaakt. Uw veiligheid en de veiligheid van andere inwoners staat op het spel. Wij voeren deze klus vakkundig en veilig voor u uit, verwijderen uw draagmuur met behoud van de kracht van uw constructie. Via deze pagina vraagt u gemakkelijk een offerte aan. Daarbij vertellen we u hoe u een draagmuur kunt herkennen en wat wij doen om deze vakkundig te verwijderen.

Ga snel naar

Een muur of een draagmuur laten verwijderen in Aerdenhout

Bent u niet zeker of de muur die u wilt laten verwijderen een draagmuur is? Dan moet u eerst weten wat een draagmuur precies is. De naam geeft het al een beetje weg, maar een draagmuur is een muur die iets draagt. Het heeft een dragende functie en is een onmisbaar onderdeel van de constructie van uw woning. Uw gevelmuren, bijvoorbeeld, zijn altijd draagmuren, want deze dragen het dak. Andere draagmuren dragen een vloer, balken of andere muren van de bovenverdieping. 

Het is niet zo dat alle muren draagmuren zijn. Er worden ook muren geplaatst om uw verdieping op te delen in kamers. Deze muren hebben geen dragende functie en zijn dus ook gemakkelijk te verwijderen. Om een draagmuur te verwijderen moet er een alternatief gevonden worden voor de dragende functie die dan komt te vervallen. Komen wij uw draagmuur verwijderen in Aerdenhout, dan gebruiken we daar stalen balken voor. Als u twijfelt, komen we graag even langs om uw muur te inspecteren. U weet dan snel of dit inderdaad een draagmuur betreft en wat de mogelijkheden zijn.

Zo herkent u een draagmuur

Nu u weet wat een draagmuur is, is het gemakkelijker om deze te herkennen. U kunt vast zelf wel beoordelen of deze muur iets draagt van de verdieping erboven. Hier zijn ook enkele foefjes voor waarmee u nog zekerder wordt van uw zaak.

Waarom verwijdert u een draagmuur in Aerdenhout?

Er zijn honderden redenen te bedenken waarom een draagmuur verwijderen in Aerdenhout voor u een goed plan is. En geen woning is hetzelfde. Wij hebben veel ervaring met het verwijderen van draagmuren in uw omgeving en hebben zo de inrichting van vele woningen aanzienlijk verbetert. Hier vindt u drie van de belangrijkste redenen waarom woningeigenaren ons vragen hun draagmuur te verwijderen in Aerdenhout:

Aannemer-Aerdenhout-aan-het-werk

Hoe gaan wij te werk?

Het is dus wel duidelijk dat het verwijderen van een draagmuur in Aerdenhout niet altijd simpel is. Maar wij hebben vele jaren ervaring in deze omgeving, de juiste contacten en weten als geen ander hoe we deze klus veilig en vakkundig kunnen klaren. Dit hebben we in uw omgeving al meerdere malen succesvol gedaan. Ook al is het niet de gemakkelijkste uitweg, het verwijderen van een draagmuur kan echt een grote verbetering opleveren in uw woning. Het feit dat deze een dragende functie heeft maakt het wat lastiger, maar is zeker geen reden om het niet te doen. Hier leest over hoe wij te werk gaan als we een draagmuur verwijderen in Aerdenhout.

Vrijblijvende offerte?

Hoe wij draagmuren verwijderen

Het belangrijkst voordat we een draagmuur slopen is de voorbereiding. Voordat we een draagmuur kunnen slopen moet de draagkracht namelijk opgevangen worden door een draagconstructie van balken. Hieronder leggen we beknopt uit hoe wij draagmuren verwijderen.

1. Voorbereidend werk

Net als alle andere klussen, begint ook het verwijderen van een draagmuur met voorbereidend werk. We moeten exact in kaart brengen hoeveel van de muur gesloopt moet worden, hoe we de draagfunctie correct op kunnen vangen en wat we met het puin gaan doen. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken, want wij nemen alles van u over. Door de klus goed voor te bereiden kunnen we u exact inlichten van de plannen, hebben we de juiste documentatie voor de vergunning en kunnen we een duidelijke offerte voor u maken. U weet exact waar u aan toe bent al voordat u iets toezegt. Als u onze offerte accepteert, zetten we alles zo snel mogelijk voor u in werking. 

Draagmuur-verwijderen-Aerdenhout

2. De Vergunning

Zonder vergunning kunt u geen constructieve aanpassingen doen. Wij helpen u bij het inleveren van de juiste documentatie bij uw gemeente. Een vergunning is verplicht volgens de Wet Algemene Bepaling Omgevingsrecht. U dient constructieberekeningen aan te leveren en deze kunnen wij voor u maken. Op die manier bewijst u dat uw project veilig is en aan de strenge veiligheidseisen voldoet. Voordat u uw aanvraag indient, gaan we samen door de papieren en zorgen we ervoor dat alles met de gemeente soepel zal verlopen.
Achtergrond-Aannemer-Aerdenhout

3. Het plaatsen van de stalen balken​

We kunnen uw draagmuur niet zomaar gaan verwijderen in Aerdenhout. We moeten een oplossing vinden die de draagfunctie gaat overnemen. Daarom plaatsen we eerst de stempels, dat zijn verticale stalen balken die tijdens de sloop dragen wat uw muur normaal tilt. Dit is een bijzonder belangrijk onderdeel van de sloopwerkzaamheden en hiervoor maken we zelfs een stempelplan. Als deze stempels eenmaal geplaatst zijn, is uw constructie veilig en kunnen we gaan slopen.
Draagmuur-verwijderen-Aerdenhout

4. Het slopen van uw draagmuur​

We hebben voor alles gezorgd en dat betekent dat we uw draagmuur veilig kunnen verwijderen in Aerdenhout. Het slopen kan beginnen. Als de muur eenmaal verwijderd is en de permanente staalconstructie geplaatst is, beginnen we met opruimen. Het puin wordt netjes afgevoerd naar de juiste plek en we laten alles netjes achter. U kunt uw project daarna afronden en uw nieuwe ruimtes in gebruik gaan nemen.
Stukadoor-Aerdenhout

Een draagmuur verwijderen, wat zijn de kosten?

Wilt u uw draagmuur laten verwijderen? Dan wilt u ongetwijfeld weten hoeveel u daarvoor moet betalen. Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte met een duidelijk overzicht van wat u waarvoor betaalt. Deze offerte is compleet en duidelijk. Dat betekent dat u niet voor onverwachte kosten komt te staan als we eenmaal aan de werkzaamheden zijn begonnen.

Omdat geen woning hetzelfde is, is het lastig aan te geven hoeveel het verwijderen van een draagmuur in Aerdenhout u exact gaat kosten. Dit hangt ook af van wat u zelf wilt laten uitvoeren. Wilt u bijvoorbeeld de hele muur laten verwijderen of een gedeelte ervan? Hoe lang is de muur en van welk materiaal is deze gemaakt? Uiteraard zijn er ook de kosten voor de vergunning om rekening mee te houden en het plaatsen van de stempels.

Als u ons meer vertelt over uw project, stellen wij een vrijblijvende offerte voor u op. U kunt rekenen op een prijs van gemiddeld € 950 per meter gesloopte muur.

Aannemer Aerdenhout

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.